top of page
Chroom 6

CHROOM-6 SANERING

Met het Chroom-6 certificaat tonen we aan over de juiste ervaring en deskundigheid te beschikken voor het zorgvuldig verwijderen van Chroom-6. We doen alles om de veiligheid voorop te zetten en houden ons aan een ontwikkelde, gecertificeerde aanpak. De laatste jaren is steeds meer bekend geworden over de gevaren bij toepassing of verwerking van het schadelijke Chroom-6.

 

Naast het werken met deze geconcentreerde stoffen kan chroom-6 ook vrijkomen bij bewerkingen van materialen waarin Chroom-6 is verwerkt, zoals het schuren van chroom houdende verflagen op bijvoorbeeld auto´s of vliegtuigen, het lassen van bepaalde vormen van roestvrijstaal en het zagen van met Chroom-6 geïmpregneerd hout. Bij deze laatste bewerkingen kan Chroom-6 vrijkomen ingekapseld in (fijn)stofdeeltjes. Als het Chroom-6 vast zit in verf op een oppervlak is het niet schadelijk voor de gezondheid. Bij bewerking van het oppervlak kan het Chroom-6 vrijkomen.

Blootstelling aan Chroom-6 kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Het kan  verschillende vormen van kanker veroorzaken. Naast kanker kan het ook luchtwegallergieën, chronische longziekten, doorboring van het neustussenschot door chroomzweren en allergisch contacteczeem veroorzaken. Het is nog onvoldoende duidelijk of blootstelling aan Chroom-6- op de werkplek nadelige effecten op de voortplanting en de ontwikkeling van de ongeboren vrucht kan veroorzaken.

bottom of page